Monday 19 December 2011

Julfester - Ingen lätt match

Jag beklagar att jag inte hunnit in och skriva. Det har hänt så mycket som jag borde skriva om, men julen, barnen och arbete har kommit däremellan.

Nu är alla julfester avklarade och det är skönt. Först ut var sonens förskola. Sonen gick på övervarv som heter duga, då han varit hemma på dagen. Han var ju med för fulla muggar, men jag var nog inte lika entusiastisk. Inte ens assistenten fick ordning på honom, då hon hjälpte de andra med julfestprogrammet. Till sist satt jag bakom sonen nästan utan att se programmet för att kunna putta till honom lätt och påminna om koncentration. Han improviserade ett helt nummer i slutet av festen, så galant så en av mammorna trodde att även han går på dansskola. Vilket han då inte gör :)
I hans grupp är det flera andra barn med npf, asperger, adhd, dysfasi etc. Men sonen var nog i sin egen klass. Jag skrev igen ett brev åt neurologen och funderade om det är något vi kunde göra för att hjälpa honom.

Sedan var det dags för döttrarnas julfest i skolan. Äldsta dottern hade godkänt klädseln, men dagen innan ändrade hon sig så det var bara att knalla iväg till stans enda affär med kläder till barn och shoppa nytt.
På morgonen fick båda döttrarna totalt vulkanutbrott. De hade inte rätta skor, 12-åringens frisyr var hemsk, 7-åringen var nervös och fick låsning bara av det.
Till slut släpade jag dem till bilen och åkte iväg. Det var både tårar och tandagnisslan innan vi var framme vid skolan. 7-åringen hade velat ta sina hörselskydd med sig, ifall att ljudnivån skulle bli för hög.
Själva festen var stämningsfull och jättefin. Och båda tjejerna klarade av programmet, sjöng med i allt de skulle, och yngsta behövde inte sätta på hörselkåporna en enda gång. Jag tror att det hjälpte henne att veta, att hon kunde om hon ville.

Tyvärr fick jag ju inga bilder på de festklädda damerna. För när de är sådär uppretade är det värsta jag kan göra att komma med en kamera och trycka den upp i ansiktet. Så jag får hoppas på att de tar på kläderna en gång till på julen och jag då hinner få fram kameran. Men det är inget tvång, de får fast gå omkring i pyjamas hela julen, vi är ju hemma. Och mor- och farföräldrarna har ju sett dem i pyjamas förr ;)

No comments:

Post a Comment