Wednesday 18 January 2012

2012 är nog året jag gör rekord i antalet möten

Det rullar på med möten. Det är så mycket som skall gås igenom med diverse personer, hälsovårdspersonal, terapeuter, läkare, rektorn, förskolefröken, psykologen, psykiatern etc.etc.

Vad har hänt sedan sist? Jo, vi har diskuterat sonens skolstart. Jag är nog av åsikten att vi skall vänta ett år och låta honom mogna. Men slutliga beslutet tar vi när vi varit på HAB på utvärdering i mars.
HAB-perioden är 4 dagar och då skall vi i princip träffa samma specialister som sist.
Sonen har nu fått medicin utskrivet och vi skall börja i slutet av veckan. Det är ADHD-medicin, som man kan hälla i maten och den skall verka ca 8 timmar.

Mellandottern äter sin ADHD-medicin och klarar sig utmärkt. Hon är glad och orkar med sitt liv igen. Tur att vi har en veckas lov om några veckor, för jag tror nog att skolan tar ut sin rätt. Och hon älskar ridterapin, har redan fått trava med hästen.

Äldsta dottern hade jag ett möte med tillsammans med skolrepresentanterna. Vi diskuterade möjlighet till muntliga prov (dottern är inte intresserad) samt att få Robomemo-programmet för att utveckla arbetsminnet. Rektorn och jag skall tala vidare om det, om skolan kan skaffa det.
Sedan i början av nästa månad skall vi träffa psykiatern (honom som jag inte kommer överens med, men denna gång har jag mannen med som stöd) för att diskutera 12-åringens medicinering. Jag har rent ut sagt mutat henne, så att hon är villig att präva medicinen. :)

Och idag fick vi äntligen beslut på att sonens vårdbidrag beviljades för två år framåt OCH alla terapier som vi ansökte om blev beviljade.

Dotterns ansökan om vårdbidrag har ännu inte behandlats.

No comments:

Post a Comment