Tuesday 10 April 2012

Baka, baka, men ingen kaka

Jaha, fick en verkligt stygg uppvakning imorse. Sonen hade smygit upp innan oss andra. Hörde honom på nedre våningen, men trodde att han såg på tv.
När jag kom ner visste jag vad han hade gjort. Han hade bakat - i soffan. Halva soffan var övertäckt med kanel, choklad, mjöl, florsocker, vanligt socker, O´boy, strössel etc. Sirapen hade han tack och lov hällt i mjölburken. Och äggen hade han inte heller hunnit ta fram.


Så det var bara att kasta allt i soporna, dammsuga soffan och försöka få blodtrycket att understiga 200. Sedan få i sig lite morgonkaffe och andas djupt.

Så man kan nog lugnt konstatera, att tisdagsmorgnar kan vara betydligt värre än måndagsmorgnar. I alla fall hemma hos oss.

Vi skall i sommar bo i en stuga med egen strand. Jag kommer inte att sova, då jag kommer att vara livrädd att Simon någon morgon smyger sig ner till stranden utan att vara iklädd en flytväst...

4 comments:

  1. oj nej, oj nej! jag tror jag hade satt mig ner o gråtit åt eländet, men jag tror även att jag nog skrattat åt allt efter några timmar. detta förutsatt att soffan gått att rädda... huggies!

    ReplyDelete
  2. På ett sätt en påminnelse, att sonen inte ännu mentalt klarar av att tänka tillräckligt långt framåt, fastän han är 6 år. Tack för kramarna.

    Jag kommer nog att skratta, och har tagit bilder på eländet också. Så vi kan minnas om några år hur det var förr :D

    ReplyDelete
  3. Jisses... Hos oss är det märkligt nog mest dottern som gjort liknande saker. Hon har ingen diagnos men jag har ju mina misstankar... För övrigt har jag haft en hund som lyckades leta upp en förpackning med hårfärgningsmedel (mörkbrunt) och bet sönder den i tygsoffan. Soffan blev totalt förstörd och hunden själv såg inte riktigt klok ut men mörkbruna fläckar i sin annars ljusgula päls. Dessutom var det dagen innan vi skulle på hundutställning. Han vann inte... Så här i efterhand har vi skrattat gott åt händelsen men just då var vi mindre roade. :)

    Kram!

    ReplyDelete
  4. Du fick på något vis vårt missöde att anta rätt proportioner. ;D Hårfärg i soffa låter som en Hårresande story, hahahaa.

    ReplyDelete