Monday 21 March 2011

Äldsta dottern skall också utredas

Fick e-post av rektorn idag. Skolan upplever också att det vore skäl att göra tester på dottern och eventuellt skicka remiss vidare.

Så nu är dagsläget såhär:
Sonen har ADHD-diagnos, två terapier i veckan (tal- och verksamhetsterapi) och skall utredas ännu noggrannare i maj. Jag misstänker även något inom autismspektrum. Eller utvecklingsfördröjning/-störning.
Mellandottern har troligen ADHD och skall utredas i maj.
Äldsta dottern har koncentrationssvårigheter och svårt med impulskontroll, precis som sina syskon. Skall alltså först till skolpsykologen för tester. Vi misstänker dyslexi i främmande språk, då modersmålet fungerar bra.

Man kan ju inte säga annat än att barnen har tygligen fått lite misslyckad coctail gener. Deras mamma (jag) och pappa är ju utbildade, har varit i arbetslivet i snart 20 år. Vi har yrken med stort ansvar och utmaningar. Vi har en strukturerad vardag med rutiner, klara regler och stor uppbackning. Vi kramar mycket (sonen vill inte alltid ha kramar, och då låter vi bli), är mycket närvarande (alltid någon av föräldrarna närvarande, ibland båda). Vi tränar barnen i vardagen genom spel, utfärder, roligheter, övningar. Så även om utgångsläget inte är det bästa möjliga, så kommer barnen att få allt stöd de behöver.

Jag älskar mina barn över allt annat, och de är så underbara just för att de är som de är. Men livet är intensivt och ibland kan det kännas att musten och orken tryter lite för mig. Men det gäller bara att orka.

2 comments:

  1. Stor kram till en härlig kämpande mamma!

    Jodu livet är en cocktail också att sitta och smutta på ibland, och ibland sveper man den visst utan att blinka också.

    kram kram//M

    ReplyDelete
  2. Tack snälla. Ja, ibland är livet som en bitter angostura, ibland Campari, och ibland rentav jordgubbscider. Kram kram.

    ReplyDelete