Sunday 28 August 2011

Förstaklassaren gillar skolan

Tjejen är nöjd med sin skola, klass och lärare. Hon tycker att det är skönare i skolan, än i förskolan, för att det är mindre regler. Vad jag tror att hon menar är att man inte är så efterpassad som man är i dagvården. Ingen som hela tiden är och förmanar, man har mer ansvar.
Och det verkar hon tycka om. Hon har lekt med flera på rasterna. Läraren har mailat och sagt att allt har gått jättebra.
Men man märker nog att skolstarten tar på. T.ex. har hon varit lite explosiv, när vi skall göra läxan tillsammans. Man får som mamma trippa som på en minbana och undvika minorna. Men själva uppgifterna tycker hon är lätta och går som en dans.
Läraren har lagt ut en blogg, där man kan följa livet i klassen. Dessutom får de som fyller år välja en låt som läggs ut där. Min dotter fyller först 2012, men hon sitter redan nu och funderar vilken låt hon skall välja.

1 comment:

  1. Vad roligt att det går så bra, och fantastiskt att hon själv tycker att det känns bra och är kul!!!! det är på något sätt det allra viktigaste!

    Här går det inte lika bra. Han gillar inte nya skolan säger han, och han har det jobbigt, både där och ännumera hemma. Jag kan idagsläget inte ens se oss sitta och göra läxor med honom. Han kommer vägra!

    Jobbigt är bara förnamnet just nu. Det gäller att inte gräva ner sig FÖR mkt, att tänka på andra saker, som tex att JAG börjar jobba på torsdag!

    kram//M

    ReplyDelete