Monday 27 June 2011

Vi kom med i undersökningen!

Fick redan idag ett samtal från personen som genomför undersökningen om tryckkläder kan underlätta och förbättra barnens koncentration om man har ADHD (se två föregående blogginlägg). Vi kom med i undersökningen!!! De förutsätter dock att vi då senarelägger dotterns medicinering, för man kan inte medicinera under försöksperioden. Inte heller kan de garantera att vi är i den gruppen, som använder de kläder som hjälper. Vi kan vara i kontrollgruppen.
Men vi är med ändå, allt är möjligt och man skall ta de chanser som ges. Kläderna består av en tajt t-shirt och cykelshorts. Man har underkläder under, sedan dessa tryckkläder och vanliga kläder ovanpå.
Försöksperioden är 2-3 månader, där föräldrar och skolpersonal utvärderar resultaten.

Det känns stort att få vara med i främre linjen och pröva något som kan skänka barn med dessa svårigheter lättnader i framtiden. Det kan dessutom medföra att man inte behöver medicinera alls eller mindre doser än annars.

Och kontaktpersonen sa även att hon nog sedan hjälper med konkreta tilläggstips om det finns något som kan göra livet drägligare för dessa barn.

2 comments:

  1. Vad roligt! Härligt!! o spännande!

    Alla tummar för ER och även att undersökningen visar ett bra resultat.

    (o tack för tipset att hålla i något tungt vid samlingen, vilken enkel sak, som alla kan prova, jag måste såklart höra med nya skolan om det!)

    ReplyDelete
  2. Man kan använda t.ex. havrekuddar (sädana man värmer) eller ett tungt mjukisdjur som man har i famnen. Man kan pilla lite på den, och hålls så lugn när man måste.

    ReplyDelete